VäDUREN LIVSSTIL OCH HÄLSA

Vädurens livsstil kan väl beskrivas som tveksam! Du har ett väldigt högt tempo i nästan allt du gör, vare sig på jobbet, i privatlivet, när du tränar eller tar semester. Det är inte så konstigt, nu när du har energibomben Mars som härskare. Du svämmar över av energi och styrka som du faktiskt måste anstränga dig extra i vardagen för att bli av med. Springer på lunchen till exempel. Styrketräning med PT i gymmet efter jobbet. Eller använd din energi för att träna din favoritsport, vad det än må vara. Bergsklättring är en väletablerad norsk tradition. Ditt hem är ganska modernt. Du är mer mån om funktionalitet och komfort än flashiga utseende, om du inte hamnat i konkurrens med din granne om vem som har det snyggaste huset.

Som Väder har du oftast en stark och god hälsa. I traditionell astrologi är de kroppsområden som Väduren styr över huvud och ansikte. Om du tar upp boxning som sport är det viktigt att ha en bra hjälm och rätt utrustning. Krockar du med cykeln i terrängloppet kan du få hjärnskakning, använd hjälm! Slag mot huvudet kan också leda till olika psykiska och personlighetsstörningar. Du kan också lätt få huvudvärk och migrän. Hårbotten och ansiktsmassage är jättegott och påverkar psyket positivt, värt att betala extra för när du är hos frisören.

Ditt överflöd av energi kan också påverka din hälsa negativt. Ditt heta humör kan också vända sig inåt och resultera i obehagliga symtom. Ilska, oavsett om den riktas mot andra eller dig själv, är negativ. Sök hjälp om du behöver hitta din balans. Fast Mercur är din planet för hälsa och välbefinnande. Merkur härskar över armar, axlar och andningsorgan. Massage av axlar och armar lindrar stress. Du gillar varm, kryddig mat med ingefära, vitlök, men oliver, äpplen och bananer harmoniserar bra. Mejeriprodukter och ost ger extra kalcium som stärker benstrukturen.

OXENS LIVSSTIL OCH HÄLSA
Oxens livsstil kan nog beskrivas som både avkopplande och lyxig. Komfort är alfa och omega. När du kommer hem efter en tuff dag på jobbet är det perfekt att sjunka ner i din mjuka designersoffa med ett glas bättre vin för hand. Andre oxer går rakt ut i sin trädgård – beroende på årstid – och trollar fram de vackraste blommorna med sina gröna fingrar. Själva skönhetsgudinnan Venus är din härskare, vilket förklarar det mesta av din livsstil. Ditt hem ser ofta ut som en utställning från en inredningstidning. Dyr konst och gedigna möbler samtidigt som de sprider sig i de senaste skapelserna från Dior eller Dolce och Gabbana.

De flesta oxer har stark och god hälsa, du har mycket energi och är känd för dina Oxe-krafter. Venus din härskare är också din planet för hälsa och välbefinnande. Du är mån om hälsa och fokus här. Venus inflytande gör att en god dos fåfänga är viktigt för din hälsa. Om du mår dåligt, boka tid hos frisören och salongen. Wellness stiger till toppen efter en läcker massage med uppvärmda stenar eller aromaterapi. Din koppling till jord och växter är djup. Glädjen du får av din trädgård är viktig för både din mentala och fysiska hälsa. Se dock upp för tendensen att sitta i soffan och sitta still för mycket.

Som Tyr kan du ha en tendens att fundera över ett problem eller något som har irriterat dig. Negativa tankar kan påverka kroppen och ge dig obehagliga symtom och febertillstånd. Traditionellt är nacke, nacke, hals, tunga och röstkroppsområden förknippade med stjärntecknet Oxen. Får du ont i halsen på vintern, gå direkt till apoteket eller husläkaren. Överdriven konsumtion av rik gourmetmat kan leda till mag-hud och matsmältningsproblem. Frukt och grönsaker som krusbär, persikor, päron, pumpor, ärtor och äpplen främjar ett harmoniskt tillstånd.

TVILLINGANS LIVSSTIL OCH HÄLSA
Din livsstil kan bäst beskrivas som aktiv. Man sitter sällan stilla och inte utan anledning verkar man ofta vara på tre ställen samtidigt! Du älskar att resa, vare sig det är korta resor till andra sidan stan eller runt om i världen, som du spenderar flera år på. Din lust att kommunicera styr större delen av ditt liv. Ofta har man så mycket att säga att man kan tala i sin egen mun. Gudarnas budbärare Merkur är din härskare, som i sin tur pekar på ditt höga tempo. Hemma har man fler böcker än i bokhandeln. Din stil är lite bohemisk, du gillar komfort, men handlar lika gärna på IKEA som i en dyr möbelaffär. Begagnade möbler och inredning till hemmet finns även på nätet. Du är så fingerfärdig att du också kan spela piano. Underskatta inte det psykologiska välbefinnande musik kan tillföra ditt liv.

När det gäller hälsa, ärmar, axlar, händer, fingrar och lungor, dina andningsorgan, de kroppsområden som stjärntecknet Tvillingarna traditionellt dominerar. Vissa människor kan vara benägna att drabbas av bronkit, astma och lunginflammation. Din rastlöshet och blixtsnabba mentala processer kan i sällsynta fall leda till nervösa störningar och vanföreställningar. De flesta tvillingar är ganska sportiga. Dans, tennis, cykling, vandring, du kan lätt få hjärnskakning om du ramlar av din mountainbike, bär hjälm!

Underjordens gud, Pluto, är din planet för välbefinnande och hälsa. Pluto styr över sexualiteten och dina reproduktionsorgan. Det är viktigt att du kontrollerar könsorganen och reproduktionssystemet med en specialist minst en gång om året. Kolla även blodtryck, sköldkörtel och ämnesomsättning. Förbise inte den psykiska aspekten av din sexualitet. Där du behöver det, tveka inte att söka professionella resurser för att hantera svåra känslor. Rätt kost stärker god hälsa, Omega-3 är viktigt för att minska stress och hjärnans funktion. Nötter, morötter, spenat, selleri, plommon, gröna bönor harmoniserar också.

Kräftans LIVSSTIL OCH HÄLSA
Livsstilen för de flesta Kräftar har oftast hemmet som centrum. Du är också väldigt familjecentrerad. Manga Kräftan jobbar hemifrån eller starta eget företag hemifrån inom branscher som inredning, kläder och utrustning för barn, import av mat och liknande. Livsstil är i allmänhet kopplat till din grundläggande karaktär, vilket för dig innebär att ta hand om dem omkring dig. Ljusande månen är din härskare. Dina känslor, och hur du uppfattar andra människors känslor, är en viktig faktor i ditt dagliga liv. Där du är aktiv i arbete och karriär längtar du alltid hem. Ditt hem är inte bara din tillflykt, utan ofta även ditt livsverk.
Ditt hem har ofta en mysig stil, men en eklektisk blandning av antikviteter, ärvda möbler, saker från loppis, IKEA och olika second hand-handlare. Du gillar komfort, men inte överflöd. Ska du resa har du alltid något fint till hemmet i resväskan. Att hemmet är modernt och familjen har det de behöver är det som räknas. Köket är det viktigaste rummet i hemmet. Näring är centralt. Att bjuda in den utökade familjen och vännerna och servera utsökta rätter betyder mycket för dig.

När det gäller hälsa har kosten mycket att säga för alla Kräftar. De kroppsområden som stjärntecknet Kräftar styr över är bröst, magregioner och bröstar. Kvinnliga hormoner och blodtryck sorterar också under Kräftan. Se till att kontrollera dina bröst och hormoner minst en gång om året. Blodprov kan avslöja vitaminer du saknar. Undvik helst att överdriva godis och desserter, en ingång till diabetes. Överdriven alkoholkonsumtion är skadligt för dig, men drick mycket vatten. Din planet för hälsa och välbefinnande är optimistisk Jupiter. Jupiter expanderar allt han rör, inklusive din figur. Undvik helst mellanmål. Motion är däremot viktigt för att behålla en god hälsa. Kräftan harmoniserar med vattniga grönsaker som gurka och meloner. Kål, svamp, rabarber, jordgubbar, sparris och purjolök kan också vara bra för din ämnesomsättning.

LEJONETS LIVSSTIL OCH HÄLSA
Lejonets livsstil är milt sagt uppmärksammad. Och så gillar du det. För dig är det en självklarhet att människorna runt omkring dig ska uppmärksamma dig först och sig själva efteråt. Du både kräver och förväntar dig att ta livets resa i första klass. Det är inte så konstigt när man har solen själv som styr. Alla planeter kretsar runt solen, så självklart är DU centrum i ditt eget liv. Din stil och din personlighet är flamboyant. Man syns sällan i annat än dyra märkeskläder. Ditt hem är fyllt med lyxiga möbler och inredning. Din livsstil är social och du får stor glädje av att bjuda in hem där du kan visa upp dina kungliga rum.

Du kan säkert jobba hårt för att nå dina mål, men när du kommer hem är du ganska avslappnad. De flesta lejon älskar en siesta mitt på eftermiddagen. Du älskar dina bekvämligheter men det är inte alltid bra för din hälsa. Inte heller gourmetmat och dyra viner. De kroppsområden som Lejonet traditionellt dominerar är hjärtat, ryggraden och kotor. Även övre bukhålan, gallblåsan, vitalitet, spermier och tarmar. Din blodcirkulation kan också orsaka problem. Du är kanske mest utsatt för hjärtproblem. Kontakta i så fall en kardiolog regelbundet. Att ha en positiv syn på livet är ett stort plus. Undvik att oroa dig för mycket, du kan då utsättas för någon form av depression.

Din planet för hälsa och välbefinnande är seriös Saturnus. Saturnus styr över fjäll, knän, tänder och ben som sådan. Du bör unna dig en ryggmassage så ofta du kan. Besök kiropraktor, osteopat och tandläkare regelbundet. Mat som kan vara bra för dig är ris och aromatiska örter, honung. Kolhydrathaltiga livsmedel som ägg, sparris, kött, persikor, solrosfrön och äpplen stärker dig. Grönsaker med hög järnhalt och getmjölk som är rik på protein är också bra för Lejonets hälsa och vitalitet för att kunna leva upp till energiknippet Solen.

JUNGFRUENS LIVSSTIL OCH HÄLSA
Det ska knappast sägas att du lever en flashig livsstil. Den blygsamma och självförsörjande kan passa bättre. Du har fasta vanor och rutiner som blir din livsstil där du upprepar detta tillräckligt många gånger. Du delar din linjal Merkur med stjärntecknet Tvillingarna, men du är mer jordnära och praktisk än så. Blixt intelligent, ditt hem är också fyllt med böcker och tidningar. Där Tvillingarna är röriga är du en ordningsman och vet precis var allt finns i ditt hem. Att allt är rent och fritt från damm är alfa och omega för de flesta jungfrur. Perfektion är ditt mål, men du oroar dig ofta för att det inte är tillräckligt bra och att något går fel. Du bryr dig sällan om dyra märkeskläder men din stil är avslappnad elegans. Självklart får du mer för pengarna där du köper kvalitet som håller i åratal.

De flesta jungfruer tar hälsan på största allvar. De kroppsområden som stjärntecknet Jungfrun styr över är tarmarna, nedre ryggraden, fingrar, mjälten och matsmältningssystemet. Du är särskilt intresserad av kost och ses ofta i mataffären med ett förstoringsglas för att läsa det finstilta på förpackningen. Att undvika färdigrätter med tillsatser och gifter är en självklarhet. Ekologiska och ekologiska livsmedel och grönsaker är värda att betala mer för. Rengörande kurer är bra för dig.

Din planet för hälsa och välbefinnande är rebellen Uranus, som styr vaderna, anklarna och nervsystemet. Du har mycket nervös energi och ett hot mot din hälsa är ditt orosmoment, ofta helt onödigt. Ibland kan en oro växa helt ur proportion och lägga dig platt. Du kan också vara benägen att drabbas av migrän och psykosomatiska störningar. Fiberrika livsmedel med Omega-3 som avokado, ägg och skaldjur är bra för dig. Även citroner, krusbär, nötter, persilja, svarta oliver och magert kött. Att undvika mejeriprodukter och glass kan vara bra och speciellt om du känner att de tynger mage och tarmar.

Vågens LIV OCH HÄLSA
Det råder ingen tvekan om att de flesta Våger är kända för sin stil, modekänsla och bekväma hem. Detta är inbäddat i din innersta karaktär, att du omger dig med estetik och skönhet. Vad mer kan du förvänta dig av skönhetsgudinnan Venus själv, som är din härskare? Du delar Venus med stjärntecknet Oxen men hemmet för en Våg är lättare och ljusare i stilen, modernare och har de senaste bekvämligheterna. Du gillar även ljusa färger och mycket blommor och krukväxter hemma. Du är utpräglat social och älskar att bjuda hem vänner och familj, där du självklart är den perfekta värden. Du är inte alltid lika bra på hushållsarbete, och betalar gärna för städhjälp för att komma hem till dig och ta jobbet. Du har inte tid själv, du är så upptagen med alla dina inbjudningar.

När det kommer till hälsa är detta ofta en del av din dagliga skönhetsrutin när du går upp. Du tar vitamintabletter! De kroppsområden som Vågen dominerar inom traditionell astrologi är njurar, länd, blindtarm, rygg och hud. Även kroppens vätskeprocesser, prostatakörtel hos män och äggstockar hos kvinnor. Det är viktigt för din goda hälsa att upprätthålla positiva relationer, särskilt i romantik. Bråk och problem här kan snabbt övergå i nervösa tillstånd som gör det lättare för sjukdomar att komma åt. Som Våg kan du vara benägen att få njurproblem, gikt, matsmältningsbesvär och diabetes, så kontrollera eventuella symtom regelbundet med din läkare.

Drømmende Neptun är din planet för hälsa och välbefinnande. Du svarar bra på alla vattenterapier samt fotzonterapi och fotmassage. Andliga terapier som Reiki är också bra för ditt välbefinnande. Ett hot mot din figur är gourmetmaten och vinet du gillar. Undvik helst mat med mycket socker och stärkelse samt kolsyrat vatten. Undvik också överdriven alkoholkonsumtion. Livsmedel som harmoniserar och balanserar är skaldjur med Omega-3, ärtor, brunt ris, rödbetor, spenat, sparris och jordgubbar.

SKORPIONENS LIVSSTIL OCH HÄLSA
De flesta skorpioner föredrar att hålla andra människor på avstånd. Få känner till din inre värld, och det är så du gillar det. Din stil är modern, du kan anpassa dig till vilken miljö som helst, var du vill. Du föredrar kvalitetskläder med tidlöst snitt, som håller ett tag. Ditt hem är modernt och bekvämt med lite högteknologisk utrustning, utan att du slaviskt följer något mode. Om du bor med gott om plats kan vissa Scorpions mycket väl ha ett avskilt rum dit vänner eller andra inte får tillträde, en tillflyktsort för dig själv. Du kan dra din stil i vilken riktning du vill, mot det ljusa eller mot det mörka. Du väljer.

Vissa skorpioner kan ha en extrem livsstil och sträcka ut resåren till långt över bristningsgränsen. Detta gäller både i matsmältningskanalen och att utforska kroppens ytterligheter. Du är inte känd för moderering. Överkonsumtion av alkohol, tobak, kemiska stimulantia och droger är uppenbarligen mycket skadligt. Vissa är beroende av kioskmat, hamburgare och pommes frites. Du äter nästan vad som helst om du gillar det, utan att tänka på konsekvenserna för din kropp. Ditt intensiva känsloliv påverkar också din hälsa i hög grad. Ilska, eller känslor för hämnd, kan slå över den egna kroppen och orsaka magsår och värre tillstånd.

De kroppsområden som Skorpionen dominerar inom traditionell astrologi är könsorganen, svettkörtlarna, urinblåsan, gallan, tjocktarmen och ändtarmen. Din starka sexualdrift tyder på att du bör få ditt underliv undersökt av en specialist minst en gång om året. Du kan också utsättas för psykosomatiska tillstånd, där vissa skorpioner återigen kan använda kraften i sin viljestyrka för att bli helade, till synes mirakulöst. Krigarplaneten Mars är din planet för hälsa och välbefinnande. Mars dominerar huvudet och musklerna, hårbottenmassage, kraniosakral terapi samt energisk styrketräning kan öka ditt fysiska välbefinnande. Livsmedel med aktiva ingredienser som kan vara bra för dig är ris, väldoftande örter och kryddor, honung, ingefära och vitlök.

SKYTTENS LIVSSTIL OCH HÄLSA
Det är klart att varje skyttelivsstil kommer att innehålla en del resor. Du är kanske den mest resande av alla stjärntecken. Några av er kanske har fått in detta från barndomen i en familj som flyttat runt mycket. Andra gör medvetna val och reser för att studera på spännande studieorter långt borta. Din längtan att utöka din kunskap är det som driver och skapar din livsstil när du utvecklas. Många skyttar stannar i ett land under en period och går sedan vidare när nya horisonter lockar. Ditt hem präglas av en bohemisk mångkulturell blandning av stilar, möbler, böcker, inredning och inspiration. Din klädstil är ofta sportig, du bor gärna med flera husdjur och är redo för en fjällvandring eller joggingtur i skogen när som helst.

Eftersom du är så sportig är din hälsa ofta bra och stark. Alla dina fritidsaktiviteter kräver regelbunden träning för att behålla din styrka. En annan stor fördel är din optimistiska inställning till livet. Med ett sådant positivt sinne är du automatiskt skyddad från en mängd olika symptom och tillstånd. I traditionell astrologi, de kroppsområden som Skytten styr över höfter och lår, leder, nerver, artärer och vener. Där du gärna tar risker på dina toppvandringar utsätts du för skador från olyckor, benbrott och liknande. Du kan också utveckla leverproblem och ischias. Gikt, reumatism och håravfall är också tillstånd som kan uppstå. Jupiter expanderar allt den rör vid, inklusive din kropp om du överdriver din kost.

Vackra Venus är din planet för hälsa och välbefinnande. Venus styr också över njurarna, så massage av ryggen och höfterna är bra för dig. Livsmedel som är nyttiga är grönsaker som sparris, purjolök, rabarber, tomater, rödbetor, ljust kött som kyckling och fisk, ägg, äpplen, jordgubbar, körsbär och dadlar. Undvik helst rik, fet mat, tobak och överdriven alkohol.

Stenbockens LIVSSTIL OCH HÄLSA
Centralt för din livsstil är dina ambitioner att klättra på den sociala stegen. De flesta Stenbockar är angelägna om att hitta sin plats i samhället i stort och sedan avancera därifrån. Din stil är konservativ och klassisk. Du gillar vad dina farföräldrar gjorde, och ditt hem har förmodligen flera vackra arvegods. Du är också noggrann och gillar att hålla rent och snyggt. Moderniteten vinner också mark i den mån den är användbar och gör livet bekvämt. Du använder märkeskläder där du kommer att göra avtryck i viktiga möten och professionella sociala sammankomster. Där du unnar dig lite fritid är du mer avslappnad i stilen och hänger bort de dyra kläderna till ett annat tillfälle.

Din hälsa är oftast god men om du sällan blir sjuk ger du dig inte tid att bli frisk igen. Man får akut dåligt samvete av att vara borta från jobbet och pressar sig hellre. Det är såklart ingen bra idé och om du inte möter väggen tar det längre tid innan du återhämtar dig. Det är viktigt att du arbetar mentalt med dig själv för att prioritera din egen kropp och hälsa. De kroppsområden som Stenbocken dominerar inom traditionell astrologi är tänder, knän, ryggrad, skelett, leder, ben och hår. Regelbundna besök hos kiropraktor, osteopat och tandläkare är viktigt för dig.

Intelligente Merkur är din planet för hälsa och välbefinnande. Merkur härskar över axlar, ärmar, lungor och andningsorgan. Ärm- och axelmassage är bra för att lindra stress och spänningar. Om du blir förkyld på vintern, ta det på allvar och ring din husläkare innan du kan utveckla lunginflammation. Stenbockar är inte särskilt kräsna när det gäller näring, men bör prioritera kalciumrik mat. Mejeri- och mejeriprodukter och olika ostar för att stärka benstrukturen. Grönsaker som spenat, broccoli, grönkål, kålrot och sötpotatis. Omega-3 rik fisk och lax är också bra för dig.

VATTUMANNENS LIVSSTIL OCH HÄLSA
Det finns inget standard eller vanligt med Vattumannens livsstil. Du är en unik personlighet oavsett om du låtsas anpassa dig till samhället omkring dig. Din klädstil kan vara ganska excentrisk beroende på vilka grupper och sociala grupper du får tillgång till. Ditt hem kommer alltid att innehålla den senaste tekniska utrustningen, du lever en stor del av ditt liv i olika internet- och online-communities. Det kommer också att finnas många konstiga prylar i ditt hem som bara du vet vad är eller förstår hur man använder. De flesta har du själv uppfunnit. En del Vattuman kan ha ganska instabila hem och leva ett – oftast självvalt – nomadliv. Du gillar att vara social och bjuda hem vänner, där du kan diskutera de senaste planerna för världsherravälde.

Din hälsa kan variera beroende på hur mycket tid du spenderar online framför din dator. En del Vattuman kan utsättas för olika beroenden, oavsett om det är PC-spel dygnet runt, chatt i hemliga nätgemenskaper, tobak eller ohälsosam kioskmat. Koffeinberoende kan vara ett problem. Din hjärna arbetar nästan dygnet runt, vilket kan utsätta dig för nervösa störningar och trötthet. Gå ut i naturen så ofta du kan. De kroppsdelar som Vattumannen styr över i traditionell astrologi är vadmusklerna och anklarna. Även endokrina körtel och blodcirkulation. Att massera ben och vrister är bra för att stärka dessa och undvika svullna ben och vrister.

Månen är din planet för hälsa och välbefinnande, bröst, bröst och mage är viktiga områden för dig, och Vattumannen bör kontrollera sina bröst regelbundet. Där du inte är uppmärksam på vad du äter kan du få både magsmärtor och matförgiftning. Helt onödigt för någon som är lika smart som du! Med månens inflytande är all skaldjur bra för dig. Ostron, krabbor, pilgrimsmusslor, kräftdjur, räkor, fisk med Omega-3 som skyddar dina hjärnceller. Undvik helst snabbmat och energidrycker med massor av ohälsosamma tillsatser.

FISKARNAS LIVSSTIL OCH HÄLSA
Din livsstil kan vara ganska föränderlig. Du kan ha ett ganska stabilt liv hemma, för att plötsligt upptäcka att du vill investera i ett nytt jobb på andra sidan landet eller jordklotet. Din andliga syn på livet styr ditt liv. Ibland kan din livsstil vara att flyta med strömmen. Oavsett ditt yrkesliv kan vilken Fisk som helst engagera sig aktivt i "alternativet" och fungera som medium, healer, tarotkorttolkare, astrolog eller liknande. Din klädstil är oftast så att du känner att du passar där du vill. Ditt hem kan ibland bli lite rörigt, föremål kan gömma sig och du kommer inte alltid ihåg var du lagt vad.

Din hälsa är ofta bra, men kan bero på att du kan skydda dig mentalt från världens galenskap som svämmar över media överallt. Du är extremt känslig för negativa energier. Det är viktigt att du lär dig mentala och andliga tekniker för att skydda både din aura och energibalans. I traditionell astrologi styr kroppsdelarna som stjärntecknet Fiskarna över fötter och tår. Även lymfsystemet och svettkörteln. Bra skor, fotmassage och rätt skötsel och skötsel av fötterna är viktigt för att stärka hälsa och välbefinnande.

Din planet för hälsa och välbefinnande är avgörande för solen. Solen styr över vår kanske viktigaste muskel, hjärtat, och du bör kontrollera ditt hjärta med en specialist minst en gång om året. Glädje, skratt, lek med barn, att vara engagerad i en rolig hobby är allt bra för ditt hjärta. Stärk ditt hjärta med en positiv syn på ditt liv. Vissa fiskar kan kämpa med beroendeframkallande ämnen som alkohol, droger eller starka droger. Du kan också lätt bli förkyld eller få influensa. Livsmedel som stärker din vitalitet är måttlig konsumtion av rött kött, lever eller lamm, grönsaker som spenat, olika bönor, torkad frukt. Undvik helst för mycket salt och fet mat och godis.