Vädurens personlighet

Det är ganska kul att vara Vädur, eller hur? Du finns alltid där när något händer. Där inget händer ser du till att något händer, då! Du bubblar över av energi och gott humör som du sprider omkring dig. Du är också ganska idealistisk och är villig att stå på barrikaderna för något du tror på. För det mesta kastar du dig fram för att nå dina mål utan att tänka på konsekvenserna. Man är impulsiv till tusan, men så småningom lär man sig att man lyckas bäst om man först har en plan.

Det känns ofta nästan som att du sprängs av all energi i dig. Du kan tacka din härskande planet, eldklotet Mars, för detta. Du har också oftast en stark och god hälsa. Genom tiderna har Mars också agerat som krigsguden i en rad samhällen. Även om du inte menar att vara aggressiv mot andra, kan vissa ibland känna så. Ditt alter ego är riddaren på den vita hästen. Som en Superman eller Superwoman skyndar du dig till undsättning för att slå ett slag för det Godas sak.
Yrkesmässigt är du den födda entreprenören som älskar att starta nya projekt. Du är dock inte lika bra på att fullfölja. Om du tappar intresset halvvägs måste du alliera dig med partners som får projektet att genomföras. Då kan du återigen sticka ut som frontfigur och sola dig i ära och prakt! I romantik är du lika impulsiv. Du blir ofta pladask förälskad och vet bara direkt att detta är den stora kärleken! Tills du blir kär i en annan några månader senare. Nej, det behöver inte vara så. Bestäm bara att det här är din älskade, och stå för ditt beslut, då brukar det gå bra också.

Oxens personlighet
Vad döljer sig bakom din själfulla blick? För det mesta tar det ett tag innan du låter folk komma dig så nära att de hittar något svar på detta. Du är jordnära och pragmatisk. Hårt arbetande, familjeälskande, älskvärd, sensuell och populär. Det som är viktigt för dig i livet är mat på bordet, tillräckligt med materiellt välstånd för att leva ett bekvämt liv och en familj. Du är också traditionell och föredrar vad dina farföräldrar och förfäder gjorde.

Vissa skulle säga att familjen är det viktigaste i ditt liv. Både den du föddes in i, såväl som den du hittade själv efter att du gifte dig. Om du först är sambo med din älskade så siktar du alltid på ett stort bröllop med massor av gäster. Gärna i en herrgård eller stans finaste festlokal. Skönhetsgudinnan Venus är din härskare, så det är ingen överraskning att du gillar lyx. Och god mat och dyra viner. Samtidigt har du en djup koppling till jorden, djuren och allt som växer i naturen.

Oavsett vilket jobb du har så får många oxar ett hus på landet med en stor trädgård. Med dina gröna fingrar driver du snabbt fram områdets vackraste utväxter samtidigt som du hittar balsam för själen. Drömmen för många är en liten gård på landet. Professionellt kan du jobba med nästan vad som helst, bara du känner att du får bra betalt. Bra lön, materiell vinst och trygghet är viktiga välmåendefaktorer för dig. Man kan vara väldigt envis och vägra ta ställning trots att man själv inser att man ska göra just det. Om du lyckas resonera ur en sådan situation kan du ge dig själv en klapp på axeln. Förändringar i din familjerutin är det du vill undvika och frukta mest i livet. Samtidigt är förnyelse och inspiration utifrån det som har störst potential att berika ditt liv.

Tvillingens personlighet

Ja men vilken Tvilling är du egentligen? Ni är åtminstone tre, eller hur? Alla som har en Tvillingvän eller Tvilling i familjen kollar varje dag vilken av dina olika personligheter som dyker upp. Nej, du är inte schizofren, men från barndomen har du varit medveten om att ni var flera. Ditt humör förändras snabbt som kvicksilver med regnbågens färger. Gudens budbringer Mercur med vingar på hälarna är din härskare, vilket gör dig till en ordsmed utan like.

Du är lika charmig som du är kvick och får snabbt folk över till din sida. Du har så många talanger att det kan kännas svårt att välja yrke. Ofta är akademin en självklar väg, där andra föddes med skidor på fötterna, man föddes med en bok i handen. Surfplattor är ok men de flesta tvillingar har ett stort bibliotek hemma med riktiga böcker om alla tänkbara och otänkbara ämnen.
Det du som Tvilling hanterar bäst är att göra flera saker samtidigt. Tre, fyra eller fem saker på en gång är bara kul. Du myntade termen "multitasking" långt innan vi alla insåg vad som egentligen pågick. Oftast lyckas man också med denna jonglering. Allt löser sig och dina projekt lyckas. Hur gjorde du det där? De flesta tvillingar älskar att resa. Man packade ofta sin resväska i unga år, en del slutar aldrig resa utan flyttar från land till land eller bostadsort till bostadsort. Du trivs med förändringar omkring dig, så länge du väljer detta själv. Du talar ofta också flera språk, eller kommer från en familj bestående av mamma och pappa från olika länder eller kontinenter. I tidigare liv var du förmodligen en nomad, som färdades med husvagnarna längs Sidenvägen. En romantisk dröm? Livet kan vara så för dig, där du väljer det.

Kräftans personlighet
Du är en känslig varelse. Både dina egna känslor och känslorna hos alla andra runt omkring dig är något du hela tiden är medveten om. Att stå upp för andra människor man fått in med bröstmjölk så att säga. Om din egen mamma var hemma när du var barn är det ofta din dröm. Att ta hand om familj, barn, hus och hem, vad kan vara ett bättre liv än så? Mången Kräftans kvinnlig som satsar på en karriär, gärna inom vård och omsorg, catering, hem och inredning, skola och liknande, lägger bort detta när deras egna barn blir ett faktum. Grundläggande karaktärsdrag råder och den egna familjen kommer alltid att prioriteras. Vissa manliga Kräftan kan också ha en period som hemmapappa med maximal ledighet.

Där stereotyperna vänds upp och ner kan Kräftepappa också ta hand om barn och hem, medan hustrun eller sambon är ute och skapar karriär. Den vackra månen på den svarta natthimlen är din härskare, och det är inte utan anledning som Kräftan är känd för att vara "nycker". Tänk bara vilken enorm kraft månen utövar, med tidvatten över alla jordens hav och vatten. Månen har makt över all mänsklig Kräfter också, men oftast lär du dig att kontrollera dessa känslor och inte låta dem styra dig helt.

Där du helhjärtat håller med om att familjen är det viktigaste i ditt liv, vidgar vissa Kräftar också familjebegreppet till att omfatta mycket mer än sina egna släktingar. Många Kräftar gör en stor insats i samhället som frivilliga, som vårdgivare på olika institutioner, barnskydd, kriminalvård, socialtjänst. Där du tittar upp kan du ibland omfamna hela mänskligheten som din familj. Då har du också potential för din vård att nå långt utanför din egen smala landsgräns. Vad kan du inte uppnå då? Var det inte det du drömde om som barn när du sprang hem och gjorde matsäck till de som var mer utsatta än din egen familj?

Lejonets personlighet
Vi behöver alla ett lejon i våra liv! Du tar med dig sol, skratt och värme och sprider detta mer än gärna till alla runt omkring dig. Oftast är man omgiven av en skara beundrare. Vare sig det är din familj, kollegor eller vänner och flickvänner i staden. Du är ofta den bäst klädda, snyggaste, vackraste, mest eftertraktade personen i någon församling, något du själv är väl medveten om. Vital Sun är din härskare. Du kommer att resa i Premium Class genom livet, vad detta än betyder för dig. Du gör också allt du kan för att uppnå detta, och ger inte upp förrän du når målet.
Vissa kommer att säga att du är fåfäng, och lätt att utsättas för smicker, men det är osanna rykten som sprids av avundsjuka människor. Utan tvekan älskar du att festa. Inte utan anledning har vi begreppet "partylejon". Det betyder oftast inte en öl i baren utan en exklusiv inbjudan till en ny Michelinrestaurang med 5-rätters och exklusiva viner. De coolaste klubbarna med de bästa DJ:s är favoritjaktplatser för varje lejon och lejoninna i stan.

I yrkeslivet är det viktigaste för dig att nå toppen. Du gillar att fokusera på högre utbildning som ger bra lön. Du gör det ofta bra i stora företag. Chefer tar dig under sina vingar. Din vitalitet, charm och ditt goda humör är såklart ett eftertraktat tillskott till vilket företag som helst. Underhållningsbranschen är ett självklart karriärval för dig. Du behärskar vilken scen som helst antingen som skådespelare, artist, musiker, modell för Dolce & Gabbana eller Dior. Det du bör akta dig för är att bli för egocentrisk. Även om du inte gillar att erkänna det så vet du innerst inne att för att bli älskad bör du flytta ditt fokus från mig/mig till lite mer vi/oss.
Jungfruens personlighet
Beroende på vem du pratar med har du ett gott eller dåligt rykte som går före dig. Egentligen är detta lite orättvist då du har så många fina stjärnegenskaper. De flesta jungfrur är praktiska, hårt arbetande och städade. Vissa hävdar att man kan vara en riktig regelryttare som bara håller sig till förlegade rutiner. Du kan vara skarp och kritisk och bara se misstagen och svagheterna hos omgivningen. Detta hör nog till undantagen då man gärna håller sig till goda gammaldags folksed. Som jungfru delar du din härskare, gudarnas budbärare, Merkur, med det intelligenta stjärntecknet Tvillingarna.

Både Jungfrun och Tvillingarna kan tacka Merkur för sin ordkonst. Du är dock mer jordnära än Tvillingarna. Du har båda benen planterade på marken medan några tvillingar lämnade sina huvuden i molnen. Du älskar detaljer och gillar att analysera, sortera och organisera alla andra runt omkring dig. Det är en utmärkt egenskap om du arbetar som revisor, jurist eller på skatteverket. Ditt minne är utmärkt. Du kan också vara väldigt kvick med en ironisk, nästan overklig humor som kan få publiken att skratta när de rullar av stolen.

Många jungfrur hittar sitt sätt att leva inom hälsa och socialt arbete eller journalistik. Drivkraften för dig är att stå till tjänst, att hjälpa andra människor. Man blir inte heller arg eller kränkt om man inte får tack för insatsen. Att det du gjorde gjorde skillnad är det som räknas för dig. Ibland brukar man oroa sig för mycket, ofta helt i onödan och utan anledning. Det som händer är att dina intelligenta hjärnceller hamnar i ett dödläge och mal runt i samma spår, utan att du kan stänga av dina tankar. Näring är en viktig del av ditt liv. Oron kan snabbt ge dig matintolerans. Rätt kost är alfa och omega.

Vågens personlighet
Du är nästan alltid på gott humör. Du lägger ner mycket arbete på ditt inre för alltid, eller nästan alltid, för att framstå som mild och välkomnande för andra människor. Nyckelordet här är "balans". Det är förmodligen det viktigaste ordet i ditt ordförråd. Bredvid "kärlek". Där du börjar dagen i din egen övertygelse om att balansen är rätt, det finns inget du inte kan uppnå. Ett annat viktigt ord i ditt liv är "harmoni". Kärleksgudinnan Venus är din härskare, vilket ger dig några orättvisa fördelar i livet. Ditt leende, din medfödda elegans och känsla för snygga kläder till exempel. Du är väldigt intellektuell och kan alltid de rätta orden att säga till andra människor.

Din största talang i livet är din förmåga att agera fredsmäklare. Sedan barndomen medlade du i familjen när det uppstod bråk. I vuxen ålder kan du lyckas inom juridik, i diplomati, som familjeskyddskonsult. Journalist, media- och underhållningsindustri, design, mode. Du kan alltid se ett fall eller problem från ett antal olika sidor, inte bara två. Men kom ihåg att där du låter dig påverkas av andras åsikter kan du ha problem med att komma på vad du vill. Om du bestämmer dig för en sak kommer du att förlora en annan! Då kanske du måste ompröva hela saken och ändra uppfattning. Gå samman, fatta ett beslut och håll fast vid det.

Din naturliga charm gör dig alltid till mitten av kompisgänget. Du gillar inte livet som singel. Men det är ganska sällsynt. Glamour är ditt mellannamn och ditt Venus-leende öppnar dörrar och hjärtan för dig. Din preferens för dyra viner och gourmetmat kan bli ett hälsoproblem om du inte vidtar åtgärder. Allt du uppfattar som vackert, även på en intellektuell nivå, är bra för din hälsa. Skönhet hjälper till att minska stress och bibehålla din balans.

Skorpionens personlighet
Du är inte den lättaste personen att relatera till. Du lever livet lite annorlunda än de flesta. Det finns inget du gillar bättre än en hemlighet, den är också mörk och sexig, det finns ingen nackdel. Du vill veta allt om dem runt omkring men ge ingenting om dig själv. Din intensitet kan skrämma vissa känsliga själar, men inte ens du är rädd för någonting. Du har redan utforskat både himmel och helvete, vad detta än betyder för dig, om än oftast på en psykologisk nivå. Din härskare är guden för underjorden Pluto, vilket ger dig speciella psykiska förmågor. Du vet vad som händer runt omkring dig utan att någon säger till dig. Ditt förhållningssätt till livet är ofta extremt, men du strävar efter att hålla det gömt bakom en polerad yta.

Dina speciella förmågor gör dig lämplig för yrken som många andra skulle göra allt för att undvika. Tabubelagda ämnen du inte har några problem med att hantera. Polisdetektiver som jagar pedofiler på det mörka internet till exempel. Alla är inte lämpade för en viktig social uppgift som begravningsagent. Men du gör det. Att arbeta för ett avloppsreningsverk med underjordiska vatten- och avloppssystem, som ligger till grund för stadens sanitetssystem, är inga problem för dig. Forskare om farliga sjukdomar som ebola och Covid. Cancer- eller urologkirurg. Där du bestämmer dig för en utbildning finns det inget som kan stoppa dig. Kollegor respekterar, men kanske inte alltid gillar dig. Du bryr dig väldigt lite om det.

På det mellanmänskliga planet kan vissa skorpioner trassla in sig i maktspel och skadliga handlingar. Svartsjuka kan alltid vara ett tema i ditt förhållande. Kom ihåg att du aldrig kan äga en annan människa. Instängda känslor, alkoholmissbruk och drogtester kan sätta hälsan och kroppen på prov. Samtidigt kan några av er läka er själva igen med er intensiva viljestyrka.

Skyttens personlighet
Du kan girigt ta för dig själv av det liv du lever. Ditt liv handlar om expansion. Vidga dina vyer på alla möjliga sätt. Många skyttar reser hela livet, både i verkligheten och i ett metaforiskt sammanhang. Du strävar hela tiden efter nya mål och drömmar. Den lyckliga planeten Jupiter är din härskare och det är från Jupiter du har ditt smittande goda och optimistiska humör. Vissa hävdar att du föddes lyckligt lottad och att saker ofta löser sig bara för dig. Du är väldigt intellektuell. Du älskar att resa. Du måste definitivt uppleva världen omkring dig minst en gång i ditt liv. Du är utåtriktad och vän med alla, oavsett vilken kultur de kommer ifrån. Undantaget är om någon misshandlar djur, då blir man rasande. Du älskar alla djur utan förbehåll.

Att resa i naturen är en livsnödvändighet för dig. Självklart med ett fyrbent pälsblad vid din sida. Att sova ute i tält eller sovsäck under stjärnorna är perfekt. Många skyttar tar högre utbildning i den akademiska världen, eftersom du naturligt attraheras av filosofi och strävan efter ett högre medvetande. Ingenting gläder dig mer än en saftig diskussion om Platon, Marx eller Kant! Din tro på och kamp för rättvisa i världen är ett återkommande tema. Du är villig att stå på barrikaderna för något du tycker är rätt. Andra Skytten dras till etablerad religion och kommer som nyvigd präst till en intet ont anande församling och skakar om etablerade rutiner och traditioner.

Lojalitet mot en partner under hela livet du är känd för. Så mycket som du reser är det också troligt att du kan ha samtidiga familjerelationer på olika kontinenter, där ingen vet något om varandra. Men det är aldrig din avsikt att skada någon, alla dina nära och kära har sina egna unika egenskaper.

Stenbockens personlighet
Du kan vara den mest ambitiösa av alla stjärntecken. Oavsett vilken familjebakgrund du har har du ett mål i livet. Att klättra uppåt i det sociala systemet. Det är också mycket troligt att du kommer att göra just det. De flesta Stenbockar är hårt arbetande, organiserade, jordnära, praktiska och, vissa skulle säga, beräknande. Detta är inte menat i negativ mening, bara att du nästan alltid och är väldigt fokuserad på hur du vill nå dina mål. Du gör din research, utvärderar och bestämmer sedan vad du vill göra. Och så håller man sig till planen. En anmärkningsvärd egenskap! Din härskare är den strikte karmamästaren Saturn.

Där andra fruktar Saturn som en begränsande glädjemördare vet du bättre än så. Med den ambitiösa Saturnus bakom dig har du en okrossbar styrka som kan rädda dig genom allt i livet. Där du litar på Saturn som kommer att stärka dig genom alla prövningar. Det är inte heller sant att du som Stenbocken inte har humor. Tvärtom, du har en ironisk, lågmäld och kvick humor.

Du trivs i stora multinationella företag, ju större desto bättre. Då kan du arbeta i det tysta, och arbeta dig uppför den karriärstegen som passar dig bäst. Du har alltid en plan och försöker se konsekvenserna av en handling innan du agerar. Traditionella och trygga yrken med etablerade rutiner och status lockar dig. Då vet du vad du ska ta itu med. Du tycker om att bidra till, och vara en del av, det samhälle du lever i. När du känner att du både har gjort din plikt, samtidigt som du gjort ditt bästa, blir du glad. Kom också ihåg att ta väl hand om din fysiska kropp och framförallt benstomme, så har du lika bra hälsa när du är 97 som när du var 27.

Vattumannens personlighet
Det finns ingen myt att Vattumannen skiljer sig från de flesta människor. Många människor uppfattar dig som excentrisk, oliktänkande och idealistisk. Där vissa är traditionella och nostalgiska är man extremt oroad över framtiden som ingen har tänkt på ännu. Vissa Vattuman befinner sig inom samhällets system för att ändra på detta. Andra agerar mer radikalt som aktivister med radikala åsikter. Din härskare är oberäkneliga Uranus, som älskar plötsliga förändringar. Du är själv ganska intellektuell och lever mest i ditt huvud.
Du har ofta svårt att relatera till känslor. Känslor du kan ha för andra människor, eller andras känslor för dig. Du måste också ta din kropp lite mer seriöst. Du har säkert läst Descartes verk, men du är så mycket mer än bara ett huvud i en kille som levde sitt självständiga liv. Det idealistiska driver dig i livet, pengar är inte din primära motivation. Trevligt att ha såklart, så man har tillräckligt att åka dit man vill. Du är väldigt intelligent och älskar att göra saker som inte finns i samhället än.

Intuitivt är du medveten om nya trender, men som omgivningen inte har drömt om. Din lekplats är förstås internet, data och IT samt alla sociala medier. Där du inte kan hitta något du gillar, hittar du det själv. Ny app eller mjukvara till exempel? Ett stort antal Vattumän upplever en stark dragning till vetenskapliga yrken. Rymden, avlägsna galaxer och universum är i centrum för dig. Du är också bra på att förmedla kunskap till andra. Ibland kan du vara benägen att få allergier, din sociala varelse skulle föredra att bo i storstaden, med alla föroreningar som det medför. Gå ut i naturen och bort från datorn så ofta du kan och gör sedan din hälsa en tjänst.

Fiskens personlighet
Människor lär sig aldrig av sina erfarenheter eller sina misstag. Det vidhåller du. Varför? Ja, omkring dig i samhället ser du all världens elände, krig och problem, samma som du upplevde när du själv gick på Jorden för ett par tusen år sedan. Ett stort antal fiskare har detta perspektiv på livet. Någon i din omgivning kommer att tycka att detta är fullständigt nonsens, men för dig är det en realitet. Det betyder inte att du "kommer ihåg" alla detaljer i tidigare liv du har levt, bara att du bara "vet" att det är så inom dig. Din härskare är drömmande Neptun, dina intuitiva och mediumistiska förmågor är starka.

För vissa Fiskar kan detta vara ett problem i det dagliga livet, eftersom du kan känna dig överväldigad av det du ser omkring dig. Därför är det extra viktigt att lära sig mentala och metafysiska tekniker för att stärka din aura mot oönskade energier. Du bör också lära dig att sätta tydliga gränser för andra, som kommer att dra nytta av din inneboende empati. Om du är en Fisk som har byggt upp en stadig bas i det dagliga livet, finns det mycket du kan åstadkomma för att hjälpa mänskligheten omkring dig. Man ska inte se långt för att se Fiskare som är aktiva i landets politiska liv.

Du gör ofta en stor insats inom vård- och omsorgsyrkena. Konst, film och underhållning är självklara vägar för dig. Den industri som kallas "alternativet" kan också vara det. Du har naturliga läkande förmågor, just för att du har gjort detta många gånger tidigare – menar du nu. Du kan också bli utsatt för olika beroenden, vare sig det är alkohol, cigaretter eller vissa receptbelagda läkemedel. Återigen handlar det här om att sätta gränser mot världen omkring dig. Mentala och andliga tekniker som visualisering, energihealing med till exempel Reiki, kinesisk och indisk medicin kan vara användbara.