Tarot är en kortlek med 78 kort, alla med sin egen bild, symbolik och historia. De 22 Major Arcana-korten representerar livets karmiska och andliga lektioner, och de 56 mindre korten återspeglar de prövningar vi upplever dagligen.

Det finns 12 av korten i Major Arcana som kan kopplas till stjärntecknen och 10 av korten är kopplade till planeterna på stjärnhimlen.

Vi har 16 olika personlighetsegenskaper i Minor Arcana-korten, som vi kan välja att uttrycka när som helst. Little Arkana innehåller 40 numrerade kort uppdelade i 4 förpackningar, med 10 kort vardera representerar olika situationer vi möter dag för dag.

Traditionen med tarotkort kan spåras tillbaka till 1300-talet som spelkort, medan den ockultism som idag förknippas med korten uppstod på 1700-talet.

Tarotkort är vårt livs berättelsebok, vår själs spegel och nyckeln till vår inre visdom och ger oss en guide för framtiden.

Tarotkort gör att vi kan utnyttja visdomen och svaren som lever inom oss alla.

De som använder tarotkort tolkar tarotkorten som en helhet och ger dig en förklaring av vad som visas. Tarotkorten används ofta av klärvoajanter för att öppna upp sin klärvoajans och stärka svaren som ges till frågeställaren. Tarotkorten har unika egenskaper för människor som kan spå med dem.