Kärlekens 5 språk

Som Sierska får jag ofta kunder som är frustrerade i kärlekslivet. Antingen vill de att jag ska titta närmare på deras nuvarande relation, eller så kan det ofta vara en relation med frånvaro av kommunikation. Du förstår inte den andra parten - hur, eller varför, de beter sig som de gör. Detta för mig till idén om "kärlekens 5 språk". Du kanske vill lära dig lite mer om när du är i ett förhållande, både när du upplever att du är nära eller om det är avstånd. Kärlekens språk handlar om att visa din partner att du bryr dig om honom eller henne. Vi använder alla olika språk, och ingen är "bättre" än andra. De är bara olika. Vilket språk är ditt primära språk? Och vad är din partners språk? Kan du ibland använda det "språk" som din kärlek förstår bäst? Ofta lägger vi inte märke till vår partners sätt att visa omsorg, utan vi tar det mer eller mindre för givet. Vi kan ofta vara inställda på ett annat kärleksspråk än vad partnern visar.

Det kan därför vara viktigt att förstå sitt eget och sin partners språk, och samtidigt uppskatta de olika språken. Kanske har din partner bara ett annat sätt att uttrycka kärlek än du?

Kärlekens 5 språk:

Uppskattande ord
Många av oss behöver höra att vi är djupt älskade, att någon bryr sig och att en är efterlyst. Du behöver fina och djupa ord. Med ord kan du säga exakt varför du vill ha din partner. Om din partner behöver detta och du inte känner att det är naturligt för dig, använd energi för att säga dessa ord som får din partner att känna sig tryggare och älskad. Du måste komma ihåg att det är viktigt för din partner och kanske väsentligt för att deras kärlek ska vara trygg och utvecklas. Om du har en partner som behöver uppskattande ord räcker det inte med tysta handlingar

Tid för varandra
För många är tiden tillsammans viktigast, och att prioritera mycket tid tillsammans. Vi har lite tid och de flesta vill optimera tiden. Vissa har mer arbete, vänner och aktiviteter än andra. Därför måste du vara observant om du inser att tid tillsammans är viktig för din partner. Även om du är upptagen med ditt, avsätt tid, träffas och se till att det är fokus på dig och inte PC, mobil och andra sysslor som hindrar er från att ha viktig tid tillsammans.

Gåvor
Vissa partners är intresserade av presenter, de behöver inte vara dyra och stora utan mer att man visar att man har tänkt på dem. Det kan vara en liten sak, en blomma, ett minne eller något de vill ha. För många är detta mer värdefullt och visar kärlek snarare än ord och tid tillsammans. En bukett blommor eller en bok som vi vet att partnern har velat ha länge säger mer än många ord, om mottagaren är en person som värdesätter symboliska tecken på kärlek.

Tjänster

Tjänster är något vi gör i handlingar som vi vet att våra partners uppskattar, vilket visar att vi verkligen bryr oss och vill göra deras vardag enklare. Det kan vara enkla saker som att skotta snö, städa ett skjul, köra i soporna eller tvätta bilen på en ledig stund. Det behöver inte vara något stort utan mer att du visar din partner att jag bryr mig om dig och vill hjälpa och visa dig. Vi kan glädja vår partner mer än vi inser genom att göra tjänster som uttrycker att vi bryr oss om honom eller henne.

Fysisk närhet

För många och kanske de flesta är det fysiska en viktig del av ett förhållande, och det handlar om mycket mer än sex. Beröring är livgivande för både barn och vuxna. Vissa människor är helt beroende av fysisk närhet för att känna att de hör hemma. Utan fysisk intimitet, sexuell kontakt och beröring kan de känna sig avvisade av sin partner. Du kan ge din partner fysisk intimitet genom att ge en kram, kyssas, ha sex, hålla din partners hand eller ligga nära varandra.

Sammanfattning:

Det här var de 5 kärleksspråken och jag tror att många av de som ringer mig skulle ha haft stor nytta av att förstå dessa bättre, och speciellt de som är frustrerade på sin partner eller känner att de har en partner som de inte helt förstår. Vissa kan vara frustrerade för att deras kärleksspråk inte täcks eller syns. Till exempel är din primära önskan ord av uppskattning för att du ska känna dig älskad, medan din partner erbjuder tjänster så att du lätt kan komma ur kurs.. Om detta innebär att du uttrycker en önskan om fler ord (för att du ska uppleva mer trygghet i relationen ), då kan du ses som kinkig, och förhållandet kan hamna i en ond spiral. Fundera på vad ditt/deras primära språk är – och hur du och din partner täcker varandras behov för att bli sedda. Det bästa är förstås om båda kan förstå varandra och tillsammans respektera den andres behov.

Hälsningar Ildrid
Hitta mig her

LÄS ALLT I VÅR BLOGG HÄR: